Wist je dat je in je eentje gemiddeld een klein zwembad vol plastic mineraalwaterflessen verbruikt in je leven?

Dat is mooi want mineraalwater is 100% natuurlijk en gezond voor ons lichaam. Maar laten we eerlijk zijn, het is ook een enorme hoeveelheid verpakkingen. Dus vonden wij het, als duurzame vooroplopers, niet meer dan logisch om een fles te maken die het milieu zo min mogelijk belast. Daarom zitten alle varianten van Bar-le-Duc mineraalwater in een 100% gerecyclede fles. Dit betekent dat we dus geen nieuwe grondstoffen gebruiken voor de productie van onze flessen.

Hiermee zijn wij het eerste en enige mineraalwater merk in Nederland dat zo milieubewust is. De nieuwe standaard zou je kunnen zeggen.

Hoe we dat doen? Dat leggen we graag even uit.

Pet, wat is dat precies?

Die kleine plastic flesjes die je meeneemt voor onderweg maar ook de 1 ½ liter flessen in je koelkast zijn bijna altijd petflessen. PET staat voor polyethyleentereftalaat. Een super handige kunststof want het is sterk en bijna niet stuk te krijgen. Een petfles is een stuk lichter dan een glazen fles. Dat heeft dus als voordeel dat het vervoer ervan minder brandstof vraagt.

Het recycle proces

Op grote plastic frisdrankflessen zit statiegeld en dat werkt heel goed want deze flessen worden bijna allemaal weer ingeleverd. Dat is belangrijk want plastic wordt gemaakt uit aardolie. Door de flessen te recyclen, besparen we dus op fossiele grondstoffen en verminderen we zo de CO2 uitstoot.

Na inzameling worden de flessen in stukjes gehakt en gewassen. Daarna worden de stukjes omgesmolten tot granulaat. En dat is dan weer de grondstof voor onze nieuwe petflessen.
Zo hoeven we geen nieuw plastic te produceren. Bottle-to-bottle noemen we dat. Zijn we best trots op.

Met alle gezinnen in je straat drink je gemiddeld 123.000 liter mineraalwater. Een straat vol lege flessen dus!

Met je yoga klas drink je in je leven gemiddeld
een halve zaal vol flessen leeg...

Als je alle lege mineraalwaterflessen bij elkaar zou gooien die in nederland in één jaar worden verbruikt, vul je zo een flink voetbalstadion zoals de Johan cruijff arena.

We zijn er nog niet, maar met onze 100% gerecyclede fles
ziet de toekomst er weer een stukje beter uit.

Bar-le-Duc

Het meest transparante water

WordPress Image Lightbox Plugin