Bronwater en mineraalwater komen beiden uit natuurlijke waterbronnen. De eisen waaraan zij moeten voldoen, zijn wettelijk vastgesteld en internationaal bepaald. Voor zowel bron- als mineraalwater geldt dat de bron van het water erkend moet worden door het ministerie van VWS (Volksgezondheid, Welzijn en Sport).
Het verschil tussen beide is dat natuurlijk mineraalwater bij de bron wordt afgevuld (direct gebotteld) en bronwater niet. Bronwater mag nog vervoerd worden naar de bottelarij. Bar-le-Duc wordt bij de bron afgevuld en is dus een mineraalwater. Daardoor is de kwaliteit altijd constant.
Mineraalwater is, zoals de naam al aangeeft, water met mineralen. Er zit bijvoorbeeld Calcium, Natrium en/of Magnesium in. Die geven ieder mineraalwater zijn eigen smaak en karakter. Deze mineralen zijn essentiële bouwstoffen voor je lichaam, dat mineralen zelf niet kan aanmaken. Hoeveel mineralen in het water zitten, zegt iets over de leeftijd van het water en de weg die het heeft afgelegd. Bar-le-Duc valt onder de categorie “zwak mineraalhoudend mineraalwater” met ten hoogste 500 mg/l. Dit geldt voor de meeste mineraalwaters in Europa. Daardoor is Bar-le-Duc mineraalwater zeer geschikt voor de bereiding van babyvoeding en mag het gedronken worden bij een zoutarm dieet.