Veelgestelde vragen

Bronwater en mineraalwater komen beiden uit natuurlijke waterbronnen. De eisen waaraan zij moeten voldoen, zijn wettelijk vastgesteld en internationaal bepaald. Voor zowel bron- als mineraalwater geldt dat de bron van het water erkend moet worden door het ministerie van VWS (Volksgezondheid, Welzijn en Sport).

Het verschil tussen beide is dat natuurlijk mineraalwater bij de bron wordt afgevuld (direct gebotteld) en bronwater niet. Bronwater mag nog vervoerd worden naar de bottelarij. Bar-le-Duc wordt bij de bron afgevuld en is dus een mineraalwater. Daardoor is de kwaliteit altijd constant.

Mineraalwater is, zoals de naam al aangeeft, water met mineralen. Er zit bijvoorbeeld Calcium, Natrium en/of Magnesium in. Die geven ieder mineraalwater zijn eigen smaak en karakter. Deze mineralen zijn essentiële bouwstoffen voor je lichaam, dat mineralen zelf niet kan aanmaken. Hoeveel mineralen in het water zitten, zegt iets over de leeftijd van het water en de weg die het heeft afgelegd. Bar-le-Duc valt onder de categorie “zwak mineraalhoudend mineraalwater” met ten hoogste 500 mg/l. Dit geldt voor de meeste mineraalwaters in Europa. Daardoor is Bar-le-Duc mineraalwater zeer geschikt voor de bereiding van babyvoeding en mag het gedronken worden bij een zoutarm dieet.

Water drinken is gezond. Je lichaam heeft het nodig, wel 2 liter per dag. Om te herstellen. Om je scherp te houden. En om je er stralend uit te laten zien. Dat voelt 100% lekker.

  • Water zorgt ervoor dat de vitamines, mineralen en voedingsstoffen in je lichaam getransporteerd worden. Met behulp van water komen deze essentiële stoffen op de juiste plek in je lichaam.
  • Water zorgt dat afvalstoffen uit je lichaam verdwijnen. Daarmee voorkom je klachten en ziektes, zoals verkoudheid en urineweginfecties.
  • Water helpt je lichaam afkoelen. Zodra je lichaamstemperatuur stijgt door inspanning, warmte of koorts ga je vaak zweten. Deze waterdruppeltjes verdampen op je huid en koelen je onderhuidse bloedvaten af.
  • Water helpt je lichaam herstellen bij inspanning. Of je nu loopt, fietst, springt of danst: water zorgt dat je je spieren goed kan gebruiken en dat ze na afloop herstellen. Zo voorkom je kramp en blessures.
  • Water zorgt dat je scherp blijft. Je hersenen bestaan voor een groot deel uit water. Water drinken helpt om ze gehydrateerd te houden en geconcentreerd te blijven. Ook heb je minder kans op hoofdpijn als je genoeg water drinkt.
  • Water drinken is goed voor je huid. Het zorgt ervoor dat je huid gehydrateerd blijft en je gaat stralen.
  • Water helpt bij afvallen. Als je genoeg water drinkt, krijg je geen hongergevoel. Ook bevat water geen suiker of calorieën. Het is dus een goed alternatief voor suikerhoudende frisdranken.

Zo belangrijk is het om elke dag voldoende water te drinken. Deskundigen raden 1,5 tot 2L water per dag aan. Als je dan ook nog kiest voor de constante kwaliteit van Bar-le-Duc mineraalwater met weinig zouten, ben je helemaal goed bezig.

Zie je het niet zo zitten om alleen water te drinken? Kies dan voor onze heerlijke variaties, zoals bruisend mineraalwater +citroen of +framboos. Daar wordt het drinken van voldoende water nog lekkerder van. Voel je 100% lekker. Drink 100% natuurlijk.

Bar-le-Duc is zuiver mineraalwater, ontstaan uit de regen die ruim tweeduizend jaar geleden op de Utrechtse heuvelrug is gevallen. In die tijd was er geen sprake van luchtvervuiling. Het water ligt op circa 140m diepte en wordt door vele kleilagen beschermd. Het wordt rechtstreeks vanuit de bron gebotteld en is daardoor altijd constant van smaak en kwaliteit. Oorspronkelijk lag de bron in Baarle Hertog, daar komt de naam Bar-le-Duc vandaan.

In natuurlijk mineraalwater, zoals Bar-le-Duc, zitten van nature diverse mineralen. De afkortingen op de verpakking staan voor deze mineralen, uitgedrukt in milligram per liter water.

Ca: Calcium

Mg: Magnesium

Na: Natrium

K: Kalium

F: Fluor

Cl: Chloride

SO4: Sulfaat

HCO3: Waterstofcarbonaat

NO3: Nitraat

Bar-le-Duc mineraalwater bevat geen van de bovenstaande allergenen. Je kunt het veilig drinken bij een gluten-, noten-, koemelk- of eierenallergie.

In Bar-le-Duc koolzuurvrij of bruisend mineraalwater zitten uiteraard geen suiker en calorieën. Ook in Bar-le-Duc mineraalwater + een vleugje smaak (citroen, frambozen of granny smith) zit geen suiker of calorieën. Er is alleen een natuurlijk aroma toegevoegd aan het bruisende mineraalwater.

Bij Bar-le-Duc nemen we onze verantwoordelijkheid. We denken na over wat we doen en welke invloed dit heeft op jou, het milieu en de samenleving. Daarom hebben we onze verpakking duurzamer gemaakt. Alle flesverpakkingen van Bar-le-Duc worden gemaakt van 100% gerecycled materiaal. Dit betekent dat we alleen maar bestaand materiaal (gerecyclede flessen) gebruiken bij onze productie en dat de Bar-le-Duc flessen na gebruik opnieuw gerecycled worden. Op die manier hoeven we geen nieuwe grondstoffen te gebruiken en belasten we daarmee minder het milieu. Zo is het cirkeltje rond (Bottle to Bottle).

Je kunt Bar-le-Duc bij alle supermarkten in Nederland kopen. Soms staan helaas niet alle varianten bij een supermarkt in het schap. Wij doen ons uiterste best om de verkrijgbaarheid op 100% te krijgen, maar de inkooporganisaties van de supermarkten nemen uiteindelijk de beslissing. Als je bij je supermarkt vraagt om de varianten van Bar-le-Duc, is de kans groter dat ze in het schap komen.

Op dit moment heeft Bar-le-Duc geen eigen webshop en kun je onze producten niet via deze website bestellen. Je kunt de meeste van onze producten wel bestellen via de webshops van de supermarkten.