VEEL GESTELDE VRAGEN

Wij hebben antwoorden.

Dieet

Bar-le-Duc mineraalwater met citroen is enkel koolzuurhoudend mineraalwater met citroen of perzik extract erdoor. Dit brengt geen enkele suikers of calorie√ęn met zich mee en is daardoor zeker erg geschikt om te drinken als u op dieet bent.

Verpakking

De wet verplicht ons een houdbaarheidsdatum op iedere verpakking te zetten. Een dergelijke houdbaarheidsdatum houdt in dat de fabrikant vóór die datum moet garanderen dat het product in uiterlijk, geur en smaak ongewijzigd blijft. Na de verstreken THT datum is ons water nog steeds goed te drinken. Om verspilling tegen te gaan hoeft u dus niet meteen na de verstreken datum alles weg te gooien

Het karton voor de pakken Bar-le-Duc Natuurlijk Mineraalwater is samengesteld uit verschillende materialen, karton, polyethyleen (PE) en aluminiumfolie. Deze materialen vormen tezamen het pak. Dit pak is opgedeeld in meerdere lagen t.w: PE, karton, PE, aluminiumfolie en weer laag PE. Het water komt op geen enkele wijze in aanraking met het aluminiumfolie door de binnenste laag PE. Een dergelijke samenstelling van verpakkingsmateriaal vindt u voor allerlei producten, zoals bijvoorbeeld vruchtensappen en sommige zuivelproducten. Het verpakkingsmateriaal voldoet uiteraard aan alle normen, die gelden voor de verpakking van levensmiddelen en voor mineraalwater in het bijzonder.

Na openen is het water nog een week goed, indien koel bewaard. 

Naar aanleiding van uw vraag kunnen wij u bevestigen dat alle verpakkingen van Bar-le-Duc vrij zijn zowel van Bisfenol A (BPA) als Ftalaten. Onze verpakkingen voldoen uiteraard aan alle normen, die gelden voor de verpakking van levensmiddelen en voor mineraalwater in het bijzonder.

Samenstelling water

In natuurlijk mineraalwater, zoals Bar-le-Duc, zitten van nature diverse mineralen.  De afkortingen die op de verpakking staan vermeld, staan voor deze mineralen, uitgedrukt in miligram per L water.

  • Ca: Calcium
  • Mg: Magnesium
  • Na: Natrium
  • K: Kalium
  • F: Fluor
  • Cl: Chloride
  • SO4: Sulfaat
  • HCO3: Waterstofcarbonaat
  • NO3: Nitraat

Het droogrest van het Bar-le-Duc water is 230 mg/l

Bar-le-Duc water bevat geen enkele verontreinigingen zoals Oestrogeen. Bar-le-Duc is zuiver mineraalwater, ontstaan uit de regen die circa 1200 jaar geleden op de Utrechtse heuvelrug is neergevallen. Het water, dat langzaam door zandlagen is gefilterd tot een diepte van circa 150m en onder een dikke kleilaag is trechgekomen, ligt hier beschermd tegen dergelijke verontreiniging. Dit water in onze fabriek rechtstreeks vanuit de bron gebotteld. Om ons hoge kwaliteit te waarborgen wordt het water naast ons eigen kwaliteitslaboratorium ook regelmatig door een extern laboratorium gecontroleerd.

Bar-le-Duc natuurlijk mineraalwater is een zwak mineraalhoudend water. Bij mineraalwater is er, zoals de naam al aangeeft, sprake van water met mineralen. Deze mineralen zijn van nature aanwezig in het water. Fluoride valt onder de categorie spoorelement mineralen, een mineraal waar het lichaam maar heel weinig van nodig heeft. Ook dit mineraal is vaak van nature aanwezig in water. De wettelijk maximaal toelaatbare concentratie van Fluoride in water (leidingwater) is vastgesteld op 1.5 mg/L. Met minder dan 0.1/mg/L (exacte waarde 0.04 mg/L) is Bar-le-Duc water laag Fluoride houdend.

Jodium kan in 3 vormen aanwezig zijn. Van 2 van de vormen Jodium zijn analyse metingen mogelijk, zijnde Jodium en Jodide. De minimale detectiegrens om de anionen van Jodide of Jodium te kunnen aantonen is 0,50 mg/L. Zowel Jodide als Jodium kon niet gedetecteerd worden in het water, wat inhoudt dat de waarde in ieder geval <0,50 mg/L is.

Chloride is een van de mineralen dat van nature voorkomt in het Bar-le-Duc water. Bar-le-Duc mineraalwater bevat 10,3 mg Chloride/Liter. Voor de volledigheid de gehele mineralen samenstelling: Calcium: 54 mg/L Magnesium: 3,7 Natrium: 10,7 Kalium: 0,7 Fluoride: <0,1 Chloride: 10,6 Sulfaat: <2 Hydrocarbonaat: 185 Nitraat: <1 Droogrest (180¬įC): 230 pH: 7,5

Kwaliteit water

Het water stroomt in onze fabriek door roestvrij stalen leidingen naar de lijn toe waar het direct wordt afgevuld. Er is een vrijwel constante productie, waardoor het ook niet mogelijk is dat het water voor lange tijd stil kan liggen in de leidingen. Hiernaast worden de leidingen en het zandfilter met enige regelmaat nog leeg gemaakt en gecontroleerd. Om onze hoge kwaliteit te waarborgen wordt het water naast ons eigen kwaliteitslaboratorium ook nog regelmatig door een extern laboratorium gecontroleerd.

Gebruik

Bar-le-Duc water is van nature natriumarm, waardoor het inderdaad zeer geschikt is voor de aanmaak van babyvoeding.

Het water kan ingevroren worden en zal ook zeker zijn kwaliteit behouden.
De verpakking is hier echter niet voor gemaakt. Bij ontdooien is de kans aanwezig dat het pak zijn stevigheid verliest en hierdoor zal gaan lekken.

Het Bar-le-Duc water kunt u ook prima verwamen in een pan of waterkoker.

Algemene vragen

Bar-le-Duc is zuiver mineraalwater, ontstaan uit de regen die circa 1200 jaar geleden op de Utrechtse heuvelrug is neergevallen. In deze tijd was er nog geen sprake van luchtvervuiling. Het water, dat nu op circa 150m diepte door vele kleilagen beschermd ligt, wordt rechtstreeks vanuit de bron gebotteld.

Mineraalwater zoals dat ontspringt bij de bron mag verder maar een beperkt aantal handelingen ondergaan voordat het als natuurlijk mineraalwater in de handel mag worden gebracht.
In grote lijnen komt het erop neer dat niets aan het water mag worden toegevoegd (behalve koolzuurgas) en dat uitsluitend door beluchten en filtreren stoffen als ijzer en mangaan mogen worden verwijderd. Deze stoffen geven een ongewenste smaak en kleur aan het water.
Dit passen wij ook toe bij het Bar le Duc water: eerst wordt het water belucht met steriele lucht. Mangaan en ijzer uit het water worden daardoor omgezet in mangaanoxide en ijzeroxide. Deze stoffen worden vervolgens afgescheiden door het water te filtreren. Na deze behandeling is het water gereed om afgevuld te worden.

Bronwater en mineraalwater zijn beiden afkomstig van natuurlijke waterbronnen. Het verschil tussen natuurlijk mineraalwater en bronwater is dat natuurlijk mineraalwater bij de bron moet worden afgevuld en bronwater niet. Bar-le-Duc wordt bij de bron afgevuld en is dus een mineraalwater.

Bar-le-Duc is zuiver mineraalwater, ontstaan uit de regen die circa 1200 jaar geleden op de Utrechtse heuvelrug is neergevallen. Het water is langzaam door een tweetal kleilagen naar beneden gevallen tot een diepte van circa 150m. Onderweg door de kleilagen heen hebben de vele aardlagen het water gezuiverd en heeft het water de mineralen opgenomen. Dit water wordt hierna rechtstreeks vanuit de bron gebotteld.

Bij mineraalwater is er, zoals de naam al aangeeft, sprake van water met mineralen. Op grond van de aanwezigheid van deze aanwezige mineralen zoals bijvoorbeeld Calcium, Natrium, Magnesium etc. heeft ieder mineraalwater zijn eigen smaak en karakter. Deze mineralen zijn essenti√ęle bouwstoffen voor het lichaam dat deze mineralen zelf niet aan kan maken. Een grotere hoeveelheid mineralen duidt in het algemeen op een hogere leeftijd en/of weg die het water heeft afgelegd. Spa heeft beduidend minder mineralen dan Bar-le-Duc en valt daarom onder de categorie ‚Äúzeer zwak mineraalhoudend‚ÄĚ, Deze categorie heeft ten hoogste 50 mg/l minerale zouten. Bar-le-Duc valt onder de categorie ‚Äúzwak mineraalhoudend mineraalwater‚ÄĚ met ten hoogste 500 mg/l, zoals de meeste mineraalwaters in Europa.

Bar-le-Duc is zuiver mineraalwater, ontstaan uit de regen die circa 1200 jaar geleden op de Utrechtse heuvelrug is neergevallen. Het water is langzaam in de bodem gezakt tot een diepte van circa 150m waar het wordt beschermd door een dikke kleilaag. Onderweg hebben de vele aardlagen het water gezuiverd en heeft het water de mineralen opgenomen. Dit water wordt hierna rechtstreeks vanuit de bron gebotteld.

Het meest kenmerkende verschil tussen leidingwater en mineraalwater is de constante samenstelling van het mineraalwater. Terwijl leidingwater steeds van samenstelling kan wisselen door het afwisselend gebruik van oppervlakte water en bronwater.

Leidingwater mag zijn onderworpen aan allerlei bewerkingen, zoals behandelen met chloor of ozon, filteren met koolstof enz. Dit mag bij mineraalwater niet! Natuurlijk mineraalwater bevat geen enkele toevoeging en heeft geen enkele bewerking ondergaan, zoals filteren, chloriseren, ozoniseren.

Het water uit de Bar-le-Duc bronnen is honderden jaren geleden als regen gevallen en heeft op zijn weg naar de bron derhalve het een en ander aan mineralen opgenomen. Het mineraalwater wordt voortdurend gecontroleerd op zijn originele samenstelling, zoals die was bij het erkennen van de bron.

Sinds enige tijd hebben onze verpakkingen van Bar-le-Duc nieuwe doppen.Deze doppen blijven vast zitten aan de verpakking de zogeheten tethered cap.
Allemaal om het plastic afval te verminderen.

Dit allemaal om te voldoen aan de nieuwe wetgeving.

Het is daarom ook niet de bedoeling om de dop los te trekken van de verpakking. Hierdoor kan het de verpakking gaan lekken. Als u de dop vast laat zitten zal dit niet meer gebeuren.

Bij Bar-le-Duc zijn we druk bezig met duurzaamheid. Zo zijn onze PET flessen al sinds 2025 gemaakt van 100% gerecycled materiaal. Ook proberen wij ozne fabriek zo duurzaam mogelijk te maken. Ons hele dak ligt vol zonnenpanelen, en de bron bevindt zich recht boven de fabriek wat het process een stuk effienter maakt. Ook blijven wij werken aan onze samenwerking met stichting landschap erfgoed voor het behoudt van het landschap.

Bar-le-Duc is zuiver mineraalwater, ontstaan uit de regen die circa 1200 jaar geleden op de Utrechtse heuvelrug is neergevallen. Het water is langzaam in de bodem gezakt tot een diepte van circa 150m waar het wordt beschermd door een dikke kleilaag. Onderweg hebben de vele aardlagen het water gezuiverd en heeft het water de mineralen opgenomen. Dit water wordt hierna rechtstreeks vanuit de bron gebotteld.

Het advies aan volwassenen en kinderen vanaf 14 jaar is om elke dag tussen de 1,5 en 2 liter te drinken.

Wat leuk dat je aan ons denkt voor jouw evenement! Je kan hiervoor het beste even een mailtje sturen naar info@bar-le-duc.nl. Daar kunnen we je het beste verder helpen!

Hiervoor hebben wij een speciale pagina gemaakt. Daar kan je precies zien waar onze producten verkocht worden!

Voor elke verpakkingsvorm die wij gebruiken proberen wij de meest duurzame oplossing te vinden. Zo zijn onze PET flessen gemaakt van 100% gerecycled PET. Wordt het karton van onze pakken gemaakt van 100% gecertificeerd FSC karton, en hebben onze glazen flessen weer het voordeel dat glas onbeperkt te recyclen is. Zo streven we naar een zo'n laag mogelijke uitstoot.

Wij laten ons water regelmatig onderzoeken op allerlei verschillende soorten schadelijke stoffen. Waaronder ook PFAS. Wij kunnen u garanderen dat er geen PFAS in ons water aanwezig is!

Hierbij test we onder andere ook onze producten op de aanwezigheid van zogenoemde microplastics in het water. Tot op heden hebben we deze nog niet gedetecteerd in onze producten.

Dat kunt u zeker! De producten van Bar-le-Duc bevatten geen allergenen.

Staat jouw vraag er niet tussen?

Wij helpen je graag. Stel je vraag via ons contactformulier.

DORSTIG NAAR MEER